Kendo SM 2018. Så gick det.

Kendo SM 2018 är nu avklarat och arrangerades av Kibo Dojo med stöd av Wäsby Kendo.

Det var en intensiv helg som gav Svensk Kendo en chans att visa sig från sin bästa sida.

Till följd av diverse omständigheter så uppstod en del tidsrelaterade utmaningar vilket krävde att många, även medlemmar i föreningar som inte vara arrangörer, ryckte in i form av sekreteriat, domare etc.

Svensk Kendo ställde som sagt upp och gjorde det till ett arrangemang med riktigt skön stämning.

För Kibo Dojos del så blev resultatet inga medaljer men ändå två hedervärda och rättvisa Fighting Spiritpris som i lagtävlingen gick till Styrbjörn Strandell och i Dam-klassen till Elin Rudén.

Ett anmärkningsvärt faktum var också att Styrbjörn slog ut sin egen instruktör Nils Björkegård vilket även måste vara någon form av milstolpe i denna unga klubbs historia.

Det hölls även gradering vid vilken Yurie Chatzikyriakidou, Sudarat Persson och Niklas Samuelsson erhöll graden 1 Dan och Max Gauffin-Wohlfarth och Styrbjörn Strandell erhöll 3 Dan.

Ej med på bild men i tanken: Elin Rudén, Kayhan Ucöz, Alev Aydin

Utmaningarna slutade ju inte med Kendon utan kvar fanns även uppgiften att återställa nästan 400 kvadrat brottarmattor(!).

Detta hade hängt likt ett damokles svärd ovanför arrangören under helgen men med benäget bistånd av de glada kämparna i bilden nedan så löstes upgiften på en aldrig förut skådad tid, 70 minuter. Bra gjort!

Alla resultat från tävlingen hittas på https://docs.google.com/spreadsheets/d/1u8FMuuPrvTkifcX7mHnE8P8PssRrxWl2aT2t8d6B2bI/edit?usp=sharing

Kolla också in vår youtubekanal för sköna klipp (laddas upp succesivt)

https://www.youtube.com/channel/UCbVKmiSh0sm7yCgOsowPXzA/videos