Kendo för barn och ungdom

Kibo Dojo har från vårterminen 2022 träningspass särskilt avsedda för barn och ungdomar t o m 14 års ålder; även om dessa självklart även är välkomna på de övriga passen under veckan.

Anmäl dig här!

Träningstider

Då juniorerna är allt mellan 5 och 14 år gamla och också har olika erfarenhet och förmåga så har vi valt att inte ha hårda gruppindelningar utan tillsammans med elev och förälder enas vi om vilka lektioner som passar eleven bäst.

Juniorpasset

Hålls söndagar 08:40-10:00 i Spegelsalen på Globala gymnasiet och anpassas för att ge varje individ i gruppern största möjliga utbyte av lektionen. Detta pass är ganska centrealt i juniorverksamheten men om det inte går ihop tidsmässigt så fungerar de Öppna passen bra.

Öppna pass

Övriga tider är Måndagar 18:00-20:00 & Torsdagar 18:00-19:30 och då tränar hela klubben samtidigt och en hel del övningar görs tillsammans. Detta är roligt för att det är ganska mycket action men riktigt unga barn kanske upplever det som stökigt.

Det är helt ok för Juniorer att avvika tidigare på måndagar då vi vet att 2 timmar är en lång tid.

Tränare

Tränare är Nils Björkegård, Peter Jorsell, Styrbjörn Strandell och Benedikt Zöhrer och det är alltid minst 2 av dem på plats.

Träningsplan

Träningen har samma innehåll som vuxenträningen men med litet mer variation.

Då det kommer att vara en ganska blandad grupp så anpassar vi övningar och instruktioner på ett sätt som gör att alla kan hänga med och samtidigt utmanas, både tekniskt och fysiskt.

Vi siktar på att eleverna skall komma i Bogu (rustning) under sin andra termin.

Utrustning

Du behöver ingen särskild utrustning för att prova på. Du tränar barfota i träningsbyxor och t-shirt.

Juniorblog

Ibland publicera ett inlägg här på hemsidan t ex med en genomgång av vad vi gjort under passet. Du hittar den på https://kendoklubben.se/junior/dagbok/

Vill du börja?

Allt du behöver veta för att komma igång hittar du på https://kendoklubben.se/nyborjare/

Kontakt

Har du frågor rörande juniorträningen så ring Nils på 0709-15 24 34 eller maila info@kendoklubben.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.