Svettig start på träningsresa i Tokyo!

Efter en lång flygresa som tog mer än två timmar längre än den skulle ha gjort på grund av ett fel på it-systemet som behövde åtgärdas innan vi kunde lyfta från Helsingfors landade vi i ett varmt Tokyo på lördagen den sjunde juli.

Vid tillfället visste vi inte hur försenade vi skulle bli vilket gjorde oss lite stessade eftersom det innebar att vi riskerade att missa resans första pass på lördagkvällen men efter drygt två timmar gick allt bra, problemet var löst och vi hann till träningen på Ida Technos med Hashimoto sensei.

Deras dojo var liten men mycket fin och nivån på träningen var riktigt hög då alla de som vanligen tränar där är väldigt duktiga. Efter uppvärmning, suburi, kirikaeshi och uchikomi blev det ji-geiko i cirka 45 minuter varpå träningen avslutades med ännu mer kirikaeshi. Alla var snälla och gästvänliga mot oss och efter träningen fick vi tacka de vi hade tränat med varpå vi begav oss till tågstationen för att ta oss hem till vårt boende, dock inte förrän några av oss stannade på vägen för att avsluta resans första dag med att äta ramen.