Träning med Kogakuin University

Hej kibonauter!

Vi vaknade något trötta på resans andra dag och tog oss tidigt till Nippon Budokan för att se på Japanska universitetsmästerskapen för herrar individuellt. Väl på plats mötte vi upp med Kurihara sensei (Hachidan Kyoshi) som tränade på Kibo förra hösten och för närvarande är Svensk landslagscoach, och som var på plats eftersom en av hans studenter deltog i tävlingen. Därefter besökte vi en mysig kendoshop som drevs av ett äldre par (Rekomennderas varmt!) och besökte Zanshin bar, en kendobar där man kan se kendomatcher på tv-skärmar samtidigt som man äter. Kvällen avslutades med två timmars onsen-bad.

Resans tredje dag inleddes med: vila. På eftermiddagen hängde vi i Shibuya där vi bland annat såg statyn av Hachiko och på kvällen tränade vi på Kogakuin University där även flera nationaliteter var representerade, bland annat två medlemmar ur franska damlandslaget. Träningen, som bestod av kihon och jigeiko, leddes av Kazuma sensei som även han är Hachidan och vi fick alla möjlighet att träna med honom. Efter träningen tog Kazuma med oss på middag där vi tillbringade resten av kvällen i gott sällskap. Fortsättning följer!