Onsen, sushi, KEIKO!!!

Hej!

Nu har det gått två varma dagar till fyllda av sushi, senseier, kendo och varma källor. Tisdagen spenderades till största del på La Qua, en fantastisk onsen-anläggning med bland annat bad, vilorum, mat och massage.

På kvällen tränade vi på Shinjuku sport center med Kurihara sensei och då detta var första träningen utan air-conditioner blev det minst sagt svettigt. Efter träningen bjöd även Kurihara sensei oss på middag.

Något vi har lagt märke till under denna resa är hur gästvänligt och trevligt vi har blivit behandlade, utöver att vi har fått träna på en massa ställen har vi även blivit bjudna på mat, fått bra feedback och i största allmänhet blivit varmt välkomnade på samtliga träningspass. Dagen avslutades med att gruppen i brist på bra fikaställe gick på karaoke.

Under onsdagsförmiddagen var vi på ett billigare onsen i närheten av där vi bor (som dock ändå var rent och fint) och vi är förvånade över hur billiga vissa saker är här.

Att bada onsen kostar mindre än vi trodde och en helt okej sushi kan man få för ett mycket billigare pris än i Sverige.

Även denna kväll tränade vi med Kurihara sensei och flera andra senseier där ytterligare två hade den högsta graden hachidan, och det var bara jigeiko i ungefär en och en halv timme med de olika senseierna som gällde. Liksom dagen innan bjöd Kurihara sensei på middag som bestod av sushi och sashimi.